duminică, 13 mai 2012

UN BUCHET DE MACI PENTRU OANA SÎRBU, ÎNTR-UN LAN DE ANI MULŢI ŞI VERZI!






Dacă am privi panteonul muzicii uşoare româneşti raportându-ne la o vibraţie numerologică întâlnită frecvent la artiştii noştri, vibraţia"6", atunci ar trebui să avem perspectiva panoramică a unui câmp cu maci, unii aşteptând să iasă din capsule, alţii ca un apus de soare, iar alţii pârguiţi, dăruindu-se lanurilor de ascultători hipnotic, revărsând din potirele lor somnoroase cele mai subtile taine ale nopţii.






OANA SÎRBU are fragilitatea, vraja, misterul, dar şi cea mai nebănuită simplitate a macului, fiind născută într-o zi de vibraţie"6", ca şi compozitorul Marius Ţeicu. 

Cu două planete în domiciliu, Venus în Taur şi Mercur în Gemeni, OANA SÎRBU este o personalitate care a simţit organic nevoia "unui altfel de portret", pentru ca  detaşându-se de personajul "Dana" din "Liceenii", care polarizează vibraţiile venusiene şi mercuriene deopotrivă, să se reinventeze din umbra ei, mai aprigă, dar şi mai comunicativă, accentuând coloratura de Geamăn. 




În muzică, personalitatea histrionică a artistei a exploatat filonul melancolic până la izvorul lacrimii, a transfigurat colindul în rugăciune şi a lăsat să curgă în cascade voioşia zglobie a copilei năzdrăvane..., însă după"Un altfel de portret"este timpul să se pună în valoare focul din trigonul Saturn natal conjunct cu Nodul Nord natal în Berbec - Jupiter natal în Leu. Este ca o schimbare la faţă, printr-o încălzire conştientă a formei de expresie a sentimentelor, atingând stilul unei păsări de foc care rotunjeşte vibraţii de carneol.

Dacă MAESTRUL MARIUS ŢEICU ar citi printre aceste rânduri, ar înţelege zborul şi l-ar preface într-o cascadă de petale dintr-un câmp cu maci, ca o iubire de iunie… 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu