duminică, 13 mai 2012

"Să v-amintiţi duminica" cu MAESTRUL MARIUS ŢEICU!









   
   Azi înflorit-a macul,
     Rarisimă splendoare,
 Pe umărul Corinei,
    Mirat de întâmplare,
     Duminica-i solemnă -
      E ceas de sărbătoare -
       Să împărţim cu ŢEICU
         "O PORTOCALĂ"MARE!






Emisiunea"Să v-amintiţi duminica"din 13 mai 2012 şi-a pus straie de gală, pentru a celebra"A OPT-A MINUNE", MUZICA, împreună cu MAESTRUL MARIUS ŢEICU!
L-am reîntâlnit pe MAESTRUL MARIUS ŢEICU la fel de tânăr, de tonic, cu aceeaşi vivacitate debordantă, păstrător al eleganţei clasice, împărtăşind acelaşi spirit de modernitate cu care a deschis direcţii pe portative. Muzica Domniei Sale are preţiozitatea catifelată a florii de mac, pe care nu întâmplător a purtat-o la umăr d-na Corina Chiriac!
Căutând reţeta MAESTRULUI MARIUS ŢEICU între zodii şi planete, am descoperit că la început este mişcarea, vibraţia pe care compozitorul o culege fiind racordat la antena spiritualităţii româneşti( Marte natal în Berbec conjunct cu Neptunul ţării), după care urmează faţetarea artistică a vibraţiei cu tiparul estetic venusian(Neptun natal în Balanţă) şi turnarea ei pe portative în ritmuri solare neobişnuite(Uranus natal în Gemeni), pentru a fi cântată în plenitudinea simţirii româneşti(Saturn natal în Rac, România este Vărsător cu Ascendent în Rac). De aceea, nu trebuie să ne mire închiderea cercului creaţiei cu interpreţi purtând semnătura astrologică a Racului, precum d-nele Angela Similea şi Mirabela Dauer.
Acelaşi Saturn natal în zodia de ascendent a ţării a prilejuit colaborările MAESTRULUI cu toate personalităţile artistice care s-au impus atenţiei prin valoare, autenticitate - Corina Chiriac(prin polarizarea energiilor plutoniene), Silvia Dumitrescu şi Adrian Daminescu(prin polarizarea energiei neptuniene din Balanţă a MAESTRULUI cu energia Soarelui din Balanţă a acestor artişti) , Monica Anghel(prin polarizarea energiei uraniene a MAESTRULUI din Gemeni cu energia Soarelui din Gemeni a artistei), ba chiar a scos din valuri o mică sirenă, şi o avem în vedere pe Carmen Trandafir..., fără însă a avea pretenţia unei enumerări exhaustive.






De ce oare însă d-l GABRIEL DOROBANŢU nu are în vastul său repertoriu decât o singură piesă a MAESTRULUI MARIUS ŢEICU, piesă pe care a interpretat-o în emisiune cu vădită sensibilitate, dezvăluind o bună intuiţie asupra aşteptărilor interpretative ale compozitorului? Răspunsul telespectatorului este simplu: MAESTRUL MARIUS ŢEICU a intuit colaborarea nepereche a COMPOZITORULUI DUMITRU LUPU cu d-l GABRIEL DOROBANŢU. Şi, ca să fim hâtri, MAESTRUL MARIUS ŢEICU nu a ştiut cât de bine joacă GABRIEL DOROBANŢU decât după ce artistul s-a luat la întrecere cu MIOARA VELICU...

 
Frumoasă emisiune, frumoşi invitaţi, şi o provocare: o piesă ritmată a MAESTRULUI MARIUS ŢEICU pentru d-l GABRIEL DOROBANŢU, zicem noi, în duet cu OANA SÎRBU!


MAESTRULUI MARIUS ŢEICU, MULŢI ANI INSPIRAŢI şi MULT MAI MULTE MINUNI!





Iar d-nei CORINA CHIRIAC îi dorim să prezinte în această lună şi o ediţie de colecţie din"GARA MICĂ", cu MAESTRUL DUMITRU LUPU!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu