miercuri, 20 aprilie 2011

CRONICA UNEI POVEŞTI NETERMINATE





La 25 martie 2011 a avut loc lansarea celui de-al 9-lea compact-disc al domnului Gabriel Dorobanţu, intitulat"POVESTEA NU S-A TERMINAT".
Titlul ultimului album încriptează un mesaj care se doreşte o cheie a poveştii muzicale al cărei fir trebuie să-l prindem ascultând 15 piese muzicale, deşi nici una dintre piese nu este"Povestea care nu s-a terminat..."!De altfel, această manieră de a nu denumi compact-discul după"piesa de rezistenţă", este caracteristică domnului Gabriel Dorobanţu, în acest sens să ne reamintim de albumele "C'est la vie","Autograf","O picătură de amor","Izvorul iubirii".
Albumul cuprinde un"Remember anii'80", ca o vădită intenţie de recunoştinţă pentru şlagărele de altădată, pentru meşterii lor fauri, dar şi pentru a fixa punctul de plecare al poveştii de faţă, a cărei piatră unghiulară este iubirea.
Povestea aceasta neterminată este ca un puzzle care nu are toate piesele, depinzând de creativitatea fiecărui ascultător să pună piesele muzicale în ordinea narativ-afectivă firească. Este o poveste despre, cu şi pentru iubire,care începe de la"Nu ştiu cine eşti" şi trebuie să ajungă la"O singură iubire"! O altă noutate a acestui album este prezenţa de excelenţă a textierei Mala Bărbulescu("Mala" anagrama lui"Alma"/"suflet"), pentru 7 dintre piesele acestui album, conturându-se coloratura de stil şi patina romantică, întrezărită şi anticipată prin slagărele"Unde eşti iubirea mea?"(album "Autograf")şi 
"Te aşteptam"(album"Izvorul iubirii"). Textele Malei Bărbulescu sunt potrivite pe partiturile compozitorilor Dumitru Lupu, Viorel Gavrilă, Igor Matvienko, dar şi ale unor compozitori mai puţin cunoscuţi publicului român, T.Kesovija, Raimond Pauls, pliindu-se pe ritmuri variate, de la optimismul-şugubăţ din"Decât fără tine", la incantaţia lirică a muzicii concerto din"Hai, arată-te la geam".
Albumul marchează şi cunoaşterea de la"Nu ştiu cine eşti"la"Vino mâine","stea cu gene lungi"..., prin materializarea creatoare a gândurilor!
În formatul prezentat, domnul Gabriel Dorobanţu face valuri de aplauze, intrând în atmosfera fiecărei piese, trăind-o cu şi alături de noi, într-o poveste de viaţă şi de scenă care nu numai că nu s-a terminat, dar a început chiar cu o Bună Vestire!




26.03.2011

PREMIAT LA GALA ELECTRECORD LA 09.12.2011, LA SALA PALATULUI, GABRIEL DOROBANŢU A INTERPRETAT ACOMPANIAT DE ORCHESTRA SIMFONICĂ BUCUREŞTI, SUB BAGHETA DIRIJORULUI DANIEL JINGA, UN "REMEMBER'80", IMPRIMAT ŞI PE COMPACT-DISCUL"POVESTEA NU S-A TERMINAT"!

27.12.2011


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu