După ce s-a făcut anunţul oficial al spectacolului GALA OVO MUSIC”SEARA VOCILOR DE AUR”şi am văzut afişul promoţional am considerat că, pe de o parte, departamentul care a fost însărcinat cu publicitatea face nişte erori care ar putea fi prejudiciabile pentru succesul evenimentului, iar pe de altă parte, că aceste erori sunt consecinţa modului în care organizatorii spectacolului îşi conturaseră conceptul GALEI.
În primul rând nu mi-a plăcut"SEARA VOCILOR DE AUR"şi aceasta nu pentru că mesajul nu ar fi fost generos, ci pentru că subliminal mesajul transmis potenţialului cumpărător al unui bilet era despre un eveniment care urma şablonul GALEI ELECTRECORD din 2011, prefaţând o atmosferă omagială la care trebuie să te înarmezi cu proverbiala răbdare.
M-a surprins acea alăturare neinspirată de fotografii ale artiştilor participanţi de pe afişul promoţional, care în loc să atragă atenţia şi să producă declicul şi pofta de spectacol avea un efect globalizator, sugerând conceptul evenimentului, în sensul reiterării formatului din 2011. Nici urmă de OCTAVIAN URSULESCU, titrat mare pe afişul GALEI din 2011, deşi certitudinea prezenţei dumnealui ar fi fost un bun certificat de calitate. În fine, FLORIN PIERSIC scris cu litere minuscule, undeva în plan secund, ceea ce este impardonabil pentru anvergura acestei personalităţi care oriunde este invitată este cap de afiş, cu atât mai mult cu cât era şi singurul actor"rătăcit"printre cântăreţi.
Având aceste convingeri am făcut postarea din 22 septembrie 2012, gândindu-mă că va fi un semnal pozitiv şi că este timp pentru schimbări şi retuşuri.
Ca să nu rămân cu promisiunea din 22 septembrie neonorată, am să vă împărtăşesc câteva impresii despre spectacol.
În deschiderea GALEI, OCTAVIAN URSULESCU a încercat să improvizeze o explicaţie plauzibilă a prezenţei unui public puţin numeros, vorbind despre sabotarea evenimentului prin acoperirea şi distrugerea afişelor, însă aceste răutăţi săvârşite de concurenţa neloială nu sunt cruciale pentru insuccesul unui eveniment.
Organizatorii spectacolului trebuia să pună în practică o idee a lui OVIDIU KOMORNYIK făcută publică de ANASTASIA LAZARIUC în GALA OVO MUSIC 2011, de a organiza câte un spectacol pentru fiecare laureat, situaţie în care potenţialul cumpărător al unui bilet nu ar mai fi avut convingerea că această GALĂ nu aduce nimic nou("trebuia", nu"trebuiau", pentru că"a trebui"este un verb impersonal...). Astfel se creau oportunităţi de a se atrage în comunitatea de artişti a GALEI noi colaborări şi un nou public-ţintă.
Când îi ai în distribuţie pe CORINA CHIRIAC, GABRIEL DOROBANŢU, GABRIEL COTABIŢĂ, MIHAI CONSTANTINESCU, cu participarea lui FLORIN PIERSIC, cât de complicat poate fi să focalizezi obiectivul asupra acestora şi să le acorzi un interval de timp întreit, împătrit celui aferent interpretării a numai două melodii?
Dintre artiştii sus enumeraţi, GABRIEL DOROBANŢU este foarte aşteptat la SALA PALATULUI, fiind gratulat de public cu aceleaşi ropote nesfârşite de aplauze pe care le mai primeşte numai FLORIN PIERSIC, în timp ce CORINA CHIRIAC, GABRIEL COTABIŢĂ, MIHAI CONSTANTINESCU şi legendarul PIERSIC au trecut individual proba SĂLII PALATULUI.
Publicul puţin numeros estimat de OCTAVIAN URSULESCU la jumatate din capacitatea SĂLII PALATULUI a participat la un eveniment care nu a avut grandoarea PRIMEI GALE, când s-a consumat totodată curiozitatea de a-i vedea pe toţi artiştii noştri laolaltă. La GALA 2012 organizatorii trebuia să opereze cu selecţiile publicului şi să le dea favoriţilor acestuia locul cuvenit.
Numărul mare al artiştilor prezenţi a contribuit la o fărâmiţare a publicului şi atât publicul,cât şi artiştii au avut de suferit, încercând o stare de profundă nemulţumire justificată.
Din acest punct de vedere, norocos a fost GABRIEL DOROBANŢU pentru că din motive obiective nu a participat la această GALĂ. Păstrăm vie amintirea prezenţei sale la SALA PALATULUI, la spectacolul din 27 mai 2012, în care au fost sărbătoriţi MARINA VOICA şi ALEXANDRU ARŞINEL, când a intrat în scenă după ce MARINA VOICA a cântat împreună cu ORCHESTRA REPREZENTATIVĂ A MINISTERULUI APĂRĂRII NAŢIONALE, şi a electrizat publicul cu "ceva vechi"- "De s-ar întoarce vremea", ceva de top - "Decât fără tine" şi "ceva nou" - "Mâine e o altă zi"(primă audiţie la Sala Palatului). Avea şi ceva albastru...Vocea Domniei Sale!
Şi, dacă tot am făcut această paranteză, nu putem să nu amintim şi prezenţa"mirabilă"a ANGELEI SIMILEA la acelaşi eveniment, purtând o rochie albă din mătase naturală, arcuind mistic cel mai luminos corn de lună de pe scena SĂLII PALATULUI, accesorizat cu un timid trandafir liliachiu, interpretând"Să mori din dragoste rănită". N-am văzut îngerul cu ochii fizici, dar l-am simţit!
Revenind la GALA OVO MUSIC”SEARA VOCILOR DE AUR", cred că trebuia păstrată piesa de deschidere,"DE DRAGUL TĂU", cât şi placheta aniversară, acest gen de elemente fiind cele care fixează tradiţia, şi, zicem noi, ca să nu-ţi schimbi norocul!
Pentru dezinvoltură, coregrafia spontană cu OCTAVIAN URSULESCU şi ţinută ne-a plăcut CORINA CHIRIAC, cea mai spectaculoasă apariţie feminină apreciem că a fost cea a ILENEI ŞIPOTEANU care a purtat o fulgurantă rochie asimetrică stilizând o scoică diamantată, fiind inspirată după celebra rochie aurie a lui MARILYN MONROE, ne-a prins distincţia şi farmecul lui GABRIEL COTABIŢĂ care sigur a reuşit să o facă pe domnişoară să nu plece pentru că"RAIUL E PE PĂMÂNT", dar şi"PRIETENUL DRAG"al ELENEI CÂRSTEA adus în GALĂ de CORNEL VERBAN! În fine, ne-a fost dor de DOROBANŢU şi de "mai noile" sale ritmuri bizantine.
În încheierea cronicii noastre, salutăm toţi participanţii la GALA OVO MUSIC”SEARA VOCILOR DE AUR", iar pentru viitor le urăm să fie mult mai inspiraţi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu